Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "FORSKARNA" by Bruce Litton # eBook PDF Kindle ePub Free

FORSKARNA

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: FORSKARNA
  • Author : Bruce Litton
  • Release Date : January 24, 2021
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 643 KB

Description

Den unga lÀkaren Lisa Nilsson har börjat tröttna pÄ den slitsamma arbetssituationen pÄ Karolinska Universitetssjukhuset. Hennes far Àr avgÄende professor vid Karolinska Institutet. Hon blir övertalad av en annan framstÄende och dessutom mycket attraktiv forskare, Carl Bark, att istÀllet Àgna sig Ät forskning. Och snart blir det mer Àn forskning under dygnets alla timmar.



Lisa Àr en forskarbegÄvning, och hon Àr snart lösningen pÄ ett av vÄr tids största problem pÄ spÄren. Det gÀller den största hÀlsokatastrofen som hotar mÀnskligheten: antibiotikaresistenta bakterier. Ett problem lÄngt större Àn Coronaviruset. Antibiotikaresistens betraktas av WHO som ett av vÄr tids allvarligaste hÀlsohot. I nulÀget finns ingen lösning pÄ problemet. Att helt stoppa spridningen av resistenta bakterier gÄr inte heller. Om kommande generationer fortfarande ska kunna fÄ tillgÄng till fungerande antibiotika, kommer det att krÀvas stora insatser.

Lisa Nilsson har med hjÀlp av sin bror Marcus och hans kunskaper inom IT och framförallt AI, Artificiell Intelligens, hittat nya innovativa vÀgar att lösa problemet.

Medicinsk forskning förknippas precis som lÀkaryrket, med höga ideal och etisk kompass. Men det gÀller inte alla forskarna som Lisa kommer i kontakt med pÄ sin nya arbetsplats, Karolinska Institutet. Om hennes upptÀckt skulle hamna i fel hÀnder kan den ocksÄ bli ett farligt vapen för frÀmmande makter.

Forskarna Àr en spÀnningsroman som utspelar sig i verkliga miljöer och har dagsaktuella kopplingar till den akademiska forskningen inom flera omrÄden. Bokens handling rör sig inom bÄde DNA-forskning och AI - Artificiell Intelligens. Den handlar ocksÄ om moral, etik, pengar och makt. Boken har intressanta karaktÀrer och innehÄller en spÀnnande historia med sÄvÀl romantik som inslag av erotik.


Ebook Download "FORSKARNA" PDF ePub Kindle